Uw partner in telecom

Vragen of afspraak maken?
 010- 311 00 60

Home | Internet | 4G fallback

4G fallback

Altijd online zijn is belangrijk voor de continuïteit van een organisatie. Via KPN (WEAS), Eurofiber, Tele2 en Ziggo levert 4CareTelecom hoogwaardige business fiber verbindingen om continuïteitsproblemen tot het minimum te beperken. Echter zit een ongeluk, zoals een kabelbreuk, in een klein hoekje. Daarom biedt 4CareTelecom, naast jouw business fiber verbinding als hoofdverbinding, de mogelijkheid om uptime van een organisatie te vergroten. Hiervoor biedt 4CareTelecom een secundaire verbinding aan op basis van 4G technologie die automatisch wordt ingezet als je hoofdverbinding door een storing tijdelijk niet werkt.

De voordelen van de 4CareTelecom 4G fallback dienst zijn:

 • een complete oplossing (CPE + data abonnement + managed services + vast IP adres)
 • automatische failover op basis van 4G
 • vergroot uptime van de infrastructuur
 • vaste IP-adressen (subnet)
 • korte implementatietijd
 • lage maandelijkse tarieven

Technische omschrijving

4G fallback is een 4CareTelecom dienst die er voor zorgt dat wanneer de primaire business fiber verbinding ‘down’ gaat, de verbinding op uw lokatie automatisch overschakelt naar 4G technologie, met behoud van functionaliteit. Dit zorgt voor continuïteit.

Deze dienst is inclusief:

 • managed router (met ingebouwd LTE modem en bijgeleverde LTE antennes)
 • simkaart (4G)
 • databundel
 • subnet van minimaal 4 IP-adressen
 • managed service

Hoe werkt een 4G fallback

De managed router van 4CareTelecom is voorzien van twee paden naar het 4CareTelecom netwerk. Een via de reguliere manier, via een transmissiedomein van de fiber leverancier rechtstreeks naar ons netwerk en de andere via een laag 2-tunnel over het mobiele netwerk en internet. Beide paden zijn voorzien van hetzelfde IP-adres. Er is altijd maar een pad tegelijk actief. Normaal is dat het primaire pad, de fiberverbinding met 1 EVC. De 4G fallback verbinding heeft een lagere prioriteit. In geval van een verstoring van de primaire verbinding wordt typisch na 30 seconden de 4G fallback dienst automatisch actief. Deze behoudt hetzelfde IP-adres als de primaire verbinding. Zodra de primaire verbinding weer actief wordt, dan schakelt de router automatisch weer over, zonder onderbreking, naar het primaire pad.

De 4G fallback managed router wordt alleen voorzien van een configuratie waarbij een subnet wordt gerouteerd. 4CareTelecom levert deze dienst niet met Network Address Translation (NAT) en firewalling. In geval van een internetverbinding is het gerouteerde subnet voorzien van publieke IP-adressen. Het is tevens mogelijk om deze dienst in een IPVPN te gebruiken. In deze situatie wordt typisch geen NAT gebruikt, waardoor er geen noodzaak is om een NAT gateway of een extra ethernetrouter op klantlocatie te plaatsen.

Netwerk en levergebied van 4G fallback

De 4G fallback dienst van 4CareTelecom maakt gebruik van het mobiele 4G netwerk van T-Mobile. 4CareTelecom heeft gekozen voor T-Mobile vanwege de betrouwbaarheid, uitstekende 4G dekking en de geleverde 4G snelheid.

 

Voor het T-Mobile netwerk gelden de volgende cijfers:

Type beschikbare 4G netwerken GSM900, GSM1800, GSM2600
Dekkingscijfers 99% op 4G

 

Aan de hand van een dekkingscheck op postcodeniveau via https://www.t-mobile.nl/dekking kunt u zien wat de netwerkdekking van T-Mobile is op de desbetreffende locatie. Aan de hand hiervan kun je de beschikbaarheid van mobiel internet controleren. Houd er rekening mee dat in de praktijk de snelheid en dekking lager uit kan vallen dan de getoonde dekking via de dekkingskaart van T-Mobile. Dit is afhankelijk van de locatie waar de simkaart wordt gebruikt en de plaatsing hier van.

4CareTelecom levert de 4G (LTE) fallback dienst op Nederlandse adressen binnen de Nederlandse landsgrenzen. Het is niet toegestaan om de dienst te gebruiken op een ander adres dan waar de dienst initieel wordt afgenomen.

Om het ontvangst inpandig te vergroten, is het raadzaam om de router met de antennes op een zo vrij mogelijke plaats neer te zetten. Af te raden is om de router in een 19” kast te plaatsen, omdat deze als een kooi van Faraday fungeert. Het plaatsen van de router in een kelder wordt ook afgeraden.

De CPE biedt de mogelijkheid om het 4G ontvangst te vergroten middels externe antennes. Deze worden indien gewenst door 4CareTelecom geleverd .

Abonnement

De 4G fallback dienst mag uitsluitend in Nederland worden gebruikt met de daarvoor bestemde managed router, geleverd door 4CareTelecom.

Wij installeren en configureren de simkaart in de daarvoor bestemde CPE. Op het moment dat de hoofdverbinding door welke reden dan ook niet meer functioneert, zal de dienst overschakelen en wordt de simkaart in gebruik genomen.

Aanvragen

De 4G fallback dienst is alleen aan te vragen in combinatie met een nieuwe dan wel een reeds actieve 4CareTelecom business fiber verbinding van KPN WEAS, Eurofiber, Tele2 of Ziggo op een Nederlandse postcode/huisnummer combinatie met 1 EVC.